Blogg

Fredagen den 5 augusti skulle enligt frugan bli en av de sista fina sommardagarna under år 2011. Därför ansåg/beslutade hon att vi skulle få ut mesta möjliga av den. Badkläder och utflyktskorg packades/stuvades in i vår lilla Wolkswagen Polo varvid kosan ställdes mot en förväntad heldag i Nynäshamn. Solen lyste från en klarblå himmel.

Väl framme installerade vi oss på en härlig enskild utkiks-/sol-/badklippa i yttersta havsbandet. Efter ett par dopp i böljan den blå var det dags att inmundiga de medhavda hemlagade lunchrätterna. Efter ett par tuggor stördes idyllen av en ilsket surrande mobiltelefonsignal.

– Vem är det nu som ringer och stör mitt under semestern undrade frugan.

– Säkert någon som ringt fel, men bäst att svara replikerade jag.

Följande information/önskemål/ordergivning serverades undertecknad:

-Tjena, det är Alex (chefen)! Hörde att du är ute i Nynäshamn och tänkte att då kan du ju hjälpa mig eftersom jag sitter lite trångt till här inne på Odengatan i stan. Behöver akut 26 st plåt-/takrännor till väderskyddet. Beställt dessa för omgående avhämtning hos HAKI i Jordbro. Då kom jag att tänka på dig eftersom du ju ändå är alldeles i närheten. Du kan ta det lugnt. Det räcker om jag har grejerna om ett par timmar. Vet att du har en liten bil men varje del är bara 1,5 meter lång. De får lätt plats i din Polo. Vi syns om en stund. Ha det!

Klick i örat och nu var goda råd dyra. Att utan risk för omedelbar skilsmässa förklara läget för frugan skulle bli en svårknäckt nöt.

– Vem var det undrade frugan.

– Äsch, bara någon tokstolle som ringt fel men fasen vad ont i magen jag har. Otroligt, men jag misstänker faktiskt att jag fått magförgiftning eller också är det blindtarmen på gamla dar. Vi måste faktiskt genast åka till Södersjukhuset i Stockholm.

– Det behövs inte, de har ett utmärkt sjukhus här i Nynäshamn.

– Nej! Jag litar inte på de här landsortsläkarna.

Vi plockade ihop packningen och begav oss ut på motorvägen. Nu närmade vi oss raskt Jordbro.

– Konstigt, sa jag. Nu känns magen helt OK igen. Titta, snart är vi i Jordbro. Kom att tänka på att Alex behöver några ställningsdetaljer till ett arbete vid Odenplan. När vi ändå är här kan vi ju vara bussiga och ta med dom till stan.

När vi anlände till HAKI hade säljaren Gunnar Ahlbin och hans medhjälpare redan plockat ihop materialet.

Gunnar informerade mig, och framför allt frugan, om att Alex redan ringt och förvarnat om vårt ärende. Därför var leveransen redan förberedd.

– Vi fäller ned sätena, skjuter fram passagerarstolen så långt det går och lämnar bakluckan öppen så skall det nog få plats fortsatte Gunnar i hurtfrisk ton.

Ett dovt morrande från frugan, på den numera minimala passagerarplatsen i framsätet, påminde mig om ordspråket ”tala är silver och tiga är guld”. Tilläggas kan att ställningsdetaljernas utlovade längd om max 1,5 meter vuxit till 1,9 meter. Frugan satt som ett frimärke mot instrumentpanelen och mitt försäkrande om dubbla airbags föll inte i god jord.

Nåväl, efter att ha lämnat av frugan i Hägersten (hon sa inte ett ord under resten av resan men innan hon slängde igen bildörren hörde jag henne morra något om skilsmässa, låssmed och hotellrum) bar det av till Alex vid Odenplan.

– Vilken tid det tog. Sitt kvar i bilen, jag tar ut grejerna. Det är ju f-n att man skall behöva göra allting själv. Men OK, nu måste i alla fall JAG jobba. Förresten, hälsa din söta fru så gott.

Slutsatser:

*  Chefen har alltid rätt (även när han har fel).

*  Kunden i centrum.

*  Äktenskapen vilar på en svag grund i ställningsbranschen. Jobbet framför allt.

*  Alex Byggnadsställningar tänker i lösningar, inte i problem.

Förstoring av bild sker genom att “klicka” på respektive bild.

Av hänsyn till sakens natur har jag valt att inte publicera några fotografier på min f d hustru.

Med vänlig hälsning!

Anders Forsberg

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • del.icio.us
 • Pusha
 • Bloggy
 • TwitThis
 • Google
 • Live
 • LinkedIn
 • Maila artikeln!
 • Skriv ut artikeln!

One Response to Lojalitetsprov i Nynäshamn, Jordbro och på Odengatan 78

 1. Kristy says:

  Well done artclie that. I’ll make sure to use it wisely.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *